Beknopte geschiedenis
van volleybalvereniging de Spuyt

Al in 1983 kwam in café De Spuyt regelmatig een groepje enthousiaste volleyballers bij elkaar. Van een echte club was toen nog geen sprake. Het bleef lange tijd bij onderling een partijtje spelen. Maar het begon langzaam te jeuken. Er ontstond behoefte aan daadwerkelijke competitie! Dit resulteerde op 31 augustus 1987 in de oprichting van volleybalvereniging De Spuyt. Diverse spelers gingen in de officiële Nevobo competitie spelen. Anderen kozen voor het recreantenbestaan binnen onze prille vereniging.

Despuyt.jpg

De oprichters van De Spuyt hadden een kleine, overzichtelijke vereniging voor ogen. Een vereniging met maximaal twee competitieteams en een meerderheid van leden die recreatief speelt. Zoals zo vaak in de geschiedenis liep het allemaal anders. De Spuyt groeide in enkele jaren uit tot een middelgrote vereniging binnen het district Amsterdam. Sinds twaalf jaar schommelt het ledental rond de honderd.

bestuur 3.jpg

De combinatie van sportvereniging en eigen café heeft zeker tot deze succesvolle groei bijgedragen. Er zijn maar weinig verenigingen in Amsterdam die kunnen bogen op een vergelijkbare gouden mix midden in het centrum van de stad.

Voldoet het gemiddelde Spuyt-lid aan een bepaald profiel? Ja, onze leden zijn over het algemeen ouder dan 25 jaar en hoog opgeleid. Bovendien zijn de leden erg tevreden over hun vereniging: de helft is langer dan 5 jaar lid. Zal wel wat te maken hebben met die eerder genoemde unieke combinatie.